• Articole recente

 • Comentarii recente

  • Arhive

  • Categorii

  • Meta

  • Arhiva

  • Autentificare


  • Arhiva

  • Abonati-va

   Alegeti listele preferate:

  • Contacte

   Orele de lucru:
   Luni - Vineri.: 9:00-19:00
   Sâmbătă: 9:00-14:00

   str.A. Sciusev 49 of.15
   (întrarea prin curte)
   MD 2012, Chișinău, Moldova

   Telefon:
   +373 69 026 072
   +373 22 220 196

   E-mail: info@eliteacademia.md
   Skype: eliteacademia.md
  • Activităţi extraşcolare

   Activităţi extraşcolare. Când sunt prea multe?

    

   De la cele mai fragede vârste, copii noștri sunt înscriși la diferite cluburi și implicați în tot felul de activități: ENGLEZĂ, DANS, PIAN,
   ROBOTICĂ, PICTURĂ, și încă multe altele pe care dorim să le practice copilul, dar cât poate duce copilul nostru și când e cazul să spunem STOP activităților extrașcolare?

   Dacă v-aţi pus această întrebare măcar o dată, atunci acest articol va fi de folos.

   Toate activitătile extraşcolare sunt benefice copilului numai în măsura în care numărul şi specificul lor sunt adecvate vârstei.

   Iata ceva plan:

   COPII DE PÂNĂ LA 5 ANI

   Specialiştii în psihologia copilului recomandă ca până la vârsta de 5 ani, copilul să fie implicat într-o singură activitate extraşcolară pe săptămană. Și tot pană la 5 ani, copilul se plictiseşte foarte repede şi îşi poate schimba preferintele destul de rapid, (e bine să-l încurajăm să nu renunțăm repede, însă dacă activitatea devine supraobositoare pentru copil e bine să ne oprim).

   COPII PÂNĂ LA 7 ANI

   Înscrieți copilul la maxim 2 opționale concomitent, în caz că nu îi va plăcea una, puteți schimba pe altă activitate care să-i placă. Nu renunțați uşor, el va învăţa să cedeze în fața greutăților.

   COPIII DE PESTE 7 ANI

   Pentru cei mai mari de 7 ani, în preadolescenţă şi adolescenţă, activităţile extraşcolare trebuie să le facă plăcere, să aibă satisfacţii frecventându-le şi, de asemenea, pot servi drept recompense. Copilul alege acum o activitate pentru că-i face plăcere sau pentru că are înclinaţie pentru aceasta.

   ATENȚIE! La această vârstă îşi poate spune cuvântul şi grupul de prieteni!

    Orice nu ați alege pentru copilul Dstra cu siguranță este cu cea mai bună intenție, însă dacă optăm pentru mai multe ca rezultat putem primi oboseală, nervozitate, slabă concentrare a atenţiei, respingerea oricărei activităti extraşcolare, dezinteres, iar, de aici, probleme de tip emoţional.

   Și nu uitați despre faptul echilibrului dintre timpul petrecut la cluburi/opționale cu cel petrecut petrecut la cluburi/opționale cu cel petrecut împreună cu copiii la o discuție, la un suc, la o plimbărică cât de mica nu ar fi ea.

    

   Cu grijă,
   Elite Academia

   Leave a comment

   Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.